Aanleg tuin nieuwbouw

Gefeliciteerd! U bent trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er breekt een leuke tijd aan met het klussen en inrichten van uw woning. Ook de aanleg van een tuin hoort daarbij. Kiest u voor een klassieke tuin met veel groen of bent u juist op zoek naar een kindvriendelijke tuin met veel ruimte voor kinderen om lekker buiten te spelen. Wij helpen u graag bij het ontwerp en aanleg van uw nieuwbouw tuin.

Nieuwbouw tuin aanleggen

Uw tuin is hoogstwaarschijnlijk opgeleverd met een klein terrasje bij uw achterdeur. Eventueel ook met een berging of garage. Daarnaast zien we aan de voorkant van het huis meestal een stoepje van 30 cm x 60 cm tegels naar de stoep of weg. We snappen dat dit niet het ideaalbeeld is van uw droomtuin. Het voordeel van een nieuwbouw tuin is dat deze kaal wordt opgeleverd. U heeft dus volledig de vrije hand bij het inrichten ervan. We geven u een aantal tips waarmee u rekening kunt houden bij het aanleggen van een nieuwbouw tuin.

De ligging van uw tuin

De ligging van uw tuin is een bepalende factor voor de aanleg en inrichting. De inrichting kan afgestemd worden op een ligging op het noorden, zuiden, westen of oosten en alles daar tussenin. Zo is de aanleg van een border op een plek waar de zon altijd schijnt niet handig. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde; een overkapping of terras op de plek waar de zon niet of nauwelijks schijnt is wellicht niet wenselijk. Door bij het ontwerp al rekening te houden met de ligging van uw tuin weet u precies wat wel (of niet) mogelijk is.

Laat een tuinontwerp maken

Dat brengt ons op het volgende punt: laat een tuinontwerp maken van uw aan te leggen nieuwbouw tuin. Zo krijgt u een concreet beeld van hoe de tuin eruit komt te zien. Tevens is dit een goede voorbereiding, u weet immers waar elementen als drainage, hemelwaterafvoer of een fundering moet komen. Bij De Waal Hoveniers maken we gebruik van software waarmee we een 3D ontwerp kunnen realiseren. Dit geeft een realistisch beeld van hoe uw tuin eruit komt te zien en zo is het net alsof u door uw toekomstige tuin ‘wandelt’.

Welk soort tuin past bij mij?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op het aanleggen van een tuin. De tuinstijlen variëren van klassiek tot modern, van landelijk tot mediterraans en van stadstuin tot kleine tuin. Bovenal gaat het er natuurlijk om wat u mooi vindt en wat uw wensen zijn. Wij horen graag wat uw wensen zijn en verwerken dit vervolgens in een passend ontwerp. Pas als u helemaal tevreden bent kunnen we aan de slag met de aanleg.

Nieuwbouw tuin ontwerpen en aanleggen

Bent u op zoek naar een ervaren hovenier voor het ontwerpen en aanleggen van de tuin van uw nieuwbouwwoning? Dan kan De Waal Hoveniers u helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van ontwerp en aanleg.

Scroll naar boven