Tuinkalender december

Brrr, wat is het al koud buiten. In de tuin is er steeds minder te doen, dit kan jammer zijn, maar geeft u ook weer wat tijd om voorbereidingen te treffen en om na te denken over het voorjaar. Kunt u uw groene vingers nog niet wegstoppen, dan vertellen we u graag wat u kunt doen rond deze tijd van het jaar.

Knap de tuin op!

Dit is het ideale moment om uw tuin op te knappen. U zult zich verbazen over wat u allemaal kunt doen in de tuin. Dit hoeft ook niet de hele tuin te omvatten, maar kan ook een bepaald deel van uw tuin zijn dat toevallig toe is aan vernieuwing. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van de looproutes, het veranderen van de indeling en het verzetten van uw potten. Geef de schutting nog een likje verf als het weer dit toelaat en zorg dat uw tuin weer kan stralen voor het nieuwe jaar. Ook is het een goed moment om uw bestrating te repareren of vernieuwen.

Let bij het opruimen van uw tuin wel goed op. Er overwintert van alles in blad- en takkenhopen die u laat liggen. Insecten, maar ook egels en andere dieren gebruiken deze als goede overwinterplek. Wilt u zelf een fijn plekje creëren? Gooi dan wat snoeihout neer. Deze diertjes zullen u erg dankbaar zijn.

Kerstplanten

Aangezien de feestdagen naderen, is het leuk om gebruik te maken van prachtige kerstplanten. En omdat december een wintermaand is, betekent het niet dat u niet kunt genieten van een kleurrijke tuin. Er zijn een hoop planten die tegen de winterkou kunnen en prachtig staan in uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan de kerstroos, deze plant overleeft sneeuw en vorst en bloeit overal. Daarnaast is dit ook nog eens een echte plant voor tijdens de feestdagen.

En laten we de kerstboom niet vergeten. Deze kunt u ook buiten plaatsen en versieren met mooie lampjes om het extra gezellig te maken in uw tuin. Dit geeft een echte feestelijke sfeer en geeft natuurlijk een uiterst kerstgevoel. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke dennengeur.

Bescherm uw planten

Tijdens het opknappen van de tuin, moet u de planten niet vergeten. Zo is het van belang om bepaalde planten naar binnen te verplaatsen gezien het feit dat ze niet goed bestand zijn tegen de vorst en kou. Het kan goed zijn om deze tijdelijk in de schuur te plaatsen. Ook is het belangrijk om de planten die u heeft afgedekt voor de vorst regelmatig te controleren. Zorg dat er voldoende ventilatie is zodat de planten na de vorstperiode niet verstikken of wegrotten.

Tips nodig?

Uiteraard is er nog een hoop wat u kunt doen rond deze tijd van het jaar. De Waal Hoveniers helpt u graag verder met uw tuinwerkzaamheden. Neem gerust contact op voor meer informatie. Daarnaast wensen wij u uiteraard prettige feestdagen!

Lees meer tuintips

Scroll naar boven