Ook onkruidbestrijding door middel van hete lucht met heteluchtcirculatie?

Eén van de beste thermische methoden voor het bestrijden van onkruid is door middel van heteluchtcirculatie. Het doel van thermisch onkruid beheer is om het onkruid te verhitten tot 80°C en bij deze temperatuur springen de bladcellen open en eiwitten zullen stollen. Hierna verwelkt de plant en worden de voedingsstoffen uit de wortel getrokken waardoor de plant zichzelf uitput. In de beginfase (groeifase) van de plant, dus wanneer deze nog klein en kiemend is, werkt de techniek het meest effectief.

Onkruidbestrijding door De Waal Hoveniers en Weed ControlTechniek

De hetelucht techniek  door middel van heteluchtcirculatie heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere thermische technieken. Door de hete lucht op hoge snelheid rond te blazen en her te gebruiken, wordt enorm bezuinigd qua gasverbruik. Tot wel 60% van de opgewekte warmte wordt hergebruikt, wat resulteert in een gasvermindering tot wel 60% t.o.v. andere technieken. Daarbij hebben de machines met hete lucht een zeer laag eigen gewicht, een hoge werksnelheid en een zeer laag onderhoudsplan. Ze hebben namelijk niet te maken met kalk- en roestvorming.

Onkruidbestrijding door De Waal Hoveniers met hete lucht recyclingWerking

Een geïntegreerde warmteturbine wordt verwarmd op LPG tot maar liefst 370°C. Deze temperatuur is zowel veilig als effectief. De ontbrandingstemperatuur van blad en papier zit op 400°C, onze werktemperatuur is hierop afgesteld en blijft dus ruim onder de ontbrandingsgrens voor een veilige werking. Door de warme lucht her te gebruiken wordt een zuurstofarme omgeving gecreëerd, wat resulteert in nog veiligere werkomstandigheden. De luchtstroom wordt met hoge snelheid onder de machine geblazen. De vegetatie wordt gereinigd van losliggende vervuiling, waardoor het onkruid diep tot in de kern opwarmt. Door het turbine effect worden losliggende zaden en kiemen in de cyclus meegenomen en werkt de machine ook preventief.

Onkruidbestrijding door De Waal Hoveniers dmv hete lucht met hete lucht recyclingEfficiency

Door brandstof besparende maatregelen en warmteregeneratie hebben de machines uit de serie AIR een zeer hoge actieradius. Er hoeft minder snel worden bijgevuld, wat direct ten goede aan de productiviteit en de kostprijs per vierkante meter. Zelfs onze grootste machines kunnen tot twee complete dagen werken zonder gas te hoeven tanken, een zeer bijzondere prestatie wanneer men kijkt naar hoe vaak andere methoden moeten tanken en bijvullen! De efficiency in ons gasverbruik resulteert ook in een ongekend lage CO2 uitstoot en roetuitstoot die verwaarloosbaar is. Door deze slimme ontwerpen scoren onze producten bijzonder goed op de CO2 prestatieladder en zijn tal van onze producten inzetbaar voor social return.
.

Air Combi Compact

  • Gesloten brander systeem met warmteterugwinning
  • Gasreductie van 40%
  • Roet uitstoot nihil
  • Zeer gering brandgevaar
  • Hete lucht circulatie, automatische temperatuur regeling van 380˚C
  • Brandstof LPG 40 liter tank met wisselframe
  • Elektrische ontsteking en gasafsluiting
  • Eenvoudig draaibaar voor werken langs randen en gevelhoeken (2 x 45 graden draaibaar)
  • Passend aan Traction K1500

Bel ons gerust via (0187) 652 484 / (0111) 658 636 om een demonstratie aan u te tonen!

Scroll naar boven