Paddenstoelentijd: welke heeft u in uw tuin?

Het is herfst! Een prachtig seizoen, want de tuin transformeert. Bladeren van bomen kleuren rood en geel, terwijl allerlei verschillende paddenstoelen in beeld verschijnen.

Afgelopen week waren we aan het werk bij een klant in Burgh-Haamstede en troffen we deze bijzondere paddenstoelen aan. Wij zijn geen paddenstoelenkenners, maar dit lijkt een vliegenzwam te zijn. Veel mensen denken dat vliegenzwammen giftig zijn, maar dat valt best mee. Wist u dat de vliegenzwam in Siberië gewoon wordt gegeten? Toch raden we af om deze paddenstoel te consumeren, want de paddenstoel bevat psycho-actieve eigenschappen en muscarine. Dit laatste stofje is een alkaloïde, die de zenuwen en spieren in de war brengt.

Bent u dol op paddenstoelen en weet u welke u wel en niet kunt eten? Let op dat u ze niet zomaar mag plukken in het bos of langs de kant van de weg. U mag alleen paddenstoelen plukken in uw eigen tuin.

Zoekt u een leuke activiteit met (klein)kinderen in de herfstvakantie? Op deze pagina staan de bekendste paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Print de pagina uit en ga samen met de (klein)kinderen naar het bos, bijvoorbeeld Westenschouwen bij Burgh-Haamstede of de omgeving van het Quakjeswater op Voorne-Putten. Hoeveel paddenstoelen kunt u vinden?

Lees meer tuintips

Scroll naar boven