Welke tuin past bij mij?

Krijgt u ook zo’n zin om lekker naar buiten te gaan wanneer de eerste zonnestralen zich weer laten zien? Houdt u ervan lekker te luieren in uw hangmat? Vindt u het leuk om met uw groene vingers in uw moestuin aan de gang te gaan? Of kijkt u uit naar een gezellige barbecue op uw terras? Iedereen is anders en dat vraagt om een unieke tuin. Welke tuin bij u past? Lees er meer over in dit blog! 

Welke stijl? 

Er bestaan zoveel verschillende stijlen maar hoe bepaalt u nu welke bij u past? Onze tip: stem de stijl van uw tuin af met het interieur van uw huis. In uw eigen huis voelt u zich comfortabel en op uw gemak. Wanneer u dit in uw tuin ook toepast zult u hier hetzelfde gevoel creëren. Gaat u voor een landelijke tuin met een gazon en moestuin of kas? Gaat u voor een romantische tuin met rozenstruiken en veel weelderige bloemen? Gaat u voor een moderne tuin met strakke lijnen en een luxe loungeset? Doe inspiratie op in uw omgeving en ontwerp een stijl waar u zich in thuis voelt.  

Een duurzame tuin 

Zet u zich in voor het milieu? Vindt u het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een groenere wereld? Een duurzame tuin is dan wellicht iets voor u! Hierbij gaat men uit van innovatieve toepassingen in het gebruik van materialen. Er wordt gekeken naar duurzaamheid, hergebruik en de kwaliteit van de materialen die in de tuin verwerkt worden. Denk hierbij aan bestrating, schuttingen en overkappingen. De beplanting in een duurzame tuin wordt aangepast aan de lokale klimaatomstandigheden. Hierdoor wordt water bespaard en kan de plant op een natuurlijke manier groeien. Het zijn maar kleine aanpassingen, maar maken een wezenlijk verschil voor een klimaatneutrale wereld. 

Groen … 

Heeft u groene vingers en vindt u het heerlijk  om zelf in de tuin aan de slag te gaan? Ga dan voor een groene tuin. Kies voor grote vlakken gevuld met beplanting en voor veel verschillende planten, struiken en bloemen in uw tuin. Deze variatie zorgt voor een prachtig geheel. Maak een eigen moestuin en plant wat fruitboompjes dan heeft u altijd eigen verse groenten en fruit! 

… of Grijs? 

Houdt u juist helemaal niet van woelen in de grond maar wel van buiten zijn? Ga dan voor een mooi terras! Wanneer u gebruik maakt van de juiste materialen heeft u vrij weinig onderhoud aan een mooi terras. Er zijn qua bestrating ontzettend veel opties waarmee u leuk kunt spelen. Maak gebruik van mooie mozaïek patronen en verschillende kleurtinten. U kunt uw tuinset afstemmen met bijvoorbeeld een paar mooie bloembakken. Dat wordt heerlijk genieten tijdens de zwoele zomeravonden!  

Kindvriendelijk

Heeft u kinderen?  Een schommel of zandbak in de tuin is dan ideaal en zorgt voor uren speelplezier voor iedereen. Een zandbak of speeltoestel neemt echter veel ruimte in daarom is het wel zo handig hier ook voldoende tuinoppervlak voor te creëren. Dit kan gemakkelijk door een mooi gazon aan te laten leggen bijvoorbeeld.   

Zwembad

Bent u sportief en wilt u fit blijven? Ga dan voor een tuin met zwembad! U kunt hier lekker baantjes trekken of relaxed dobberen tijdens de mooie zomerdagen. Wij leggen zwembaden aan van Biotop. Deze zwembaden zijn volwaardige biologische zwemvijvers, hebben zeer helder water en functioneren geheel zonder chloor of andere giftige chemicaliën. Ofwel een prachtige toevoeging aan uw tuin!

Bent u eruit welke tuin bij u past? Neem dan contact met ons op voor een grote onderhoudsbeurt van uw tuin. U kunt ons telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak of stuur uw vraag naar info@dewaalhoveniers.nl. Wij helpen u graag verder bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van de tuin die bij u past! 

Lees meer tuintips

Scroll naar boven