Wat kunt u in juli in de tuin doen?

Het is hoogzomer, waarschijnlijk zit u nu voornamelijk in de tuin om er te ontspannen. Maar ook in juli liggen er verschillende klusjes op u te wachten om zo lang mogelijk van uw tuin te kunnen genieten. Voornamelijk het gazon en de borders vergen uw aandacht. Want uw bloemen en planten groeien en bloeien maar ook het onkruid groeit net zo hard mee. In deze tuinkalender geven we u een duidelijk overzicht van alle klussen die in juli op kunt pakken.

Het gazon

Tijdens de zonnige zomermaanden groeit het gras flink door. Daarom is het soms tot wel twee keer per week nodig om het gras te maaien. Bij zonnig en warm weer is het beter om tot ‘s avonds te wachten met het maaien. Dit om uitdroging en verdamping tegen te gaan. Wilt u uw gras mooi groen en gezond houden? Strooi dan kunstmest op het gazon zodra er een regenbui is voorspeld.

Moestuin en fruitbomen

De moestuin heeft nog steeds aandacht nodig, blijf vooral schoffelen en water geven, dat is het belangrijkste. Verder zult u merken dat veel groenten en fruit bijna klaar zijn om te oogsten. Ook kunt u alvast starten met het inzaaien van snelgroeiende en vorstbestendige groenten zoals uien, radijsjes, wortelen en spinazie. Aardbeien zullen daarentegen al snel hun laatste oogst geven. Hierna kunt u alle bladeren afknippen en kunt u uitlopers afknippen en op een nieuw bed laten inwortelen. Vergeet niet om rijpe vruchten te beschermen tegen vogels en snoei steenfruit en zwarte bessen direct na de oogst.

Beplanting en bloemen

Ook voor de planten en bloemen geldt dat ze in periodes van aanhoudende droogte voldoende water nodig hebben. Een uitzondering op deze regel zijn vetplanten. Zij zitten nu in hun rustperiode en hebben heel weinig water nodig. Vergeet ook niet om uw bloemen te controleren op luis, slakken of andere ziektes en bestrijd waar nodig.

Tips tegen droogte in uw tuin

Kort samengevat

  • Wacht met maaien, snoeien en besproeien tot in de late namiddag of avond om verbranding en verdamping tegen te gaan.
  • Verwijder kleine vruchten van uw fruitbomen, zodat alle energie naar de andere vruchten kan gaan.
  • Snoei zwarte bessen en steenfruit zoals kersen, perziken en pruimen direct na de oogst.
  • Verwijder regelmatig onkruid zodat het niet kan gaan woekeren.

Boven de 25 graden? Geniet!

Loopt de temperatuur op tot boven de 25 graden? Laat het tuinonderhoud dan even voor wat het is en geniet van een mooie zomerse dag. Wacht met de klusjes tot in de late namiddag of avond, of sta ‘s ochtends bijtijds op om alvast het een en ander te doen. Zowel voor uzelf als voor de bloemen en planten is het niet fijn als u in de felle zon aan de slag gaat met het snoeien, wieden en besproeien. Daarbij loopt u het risico dat uw gazon, planten en bloemen verbranden door de felle zon.

Tuinonderhoud uitbesteden

Wilt u liever uw tuinonderhoud uitbesteden? Dan bent u bij De Waal Hoveniers aan het juiste adres. Onze hoveniers kunnen u helpen bij eenmalig of periodiek tuinonderhoud. Tot onze werkzaamheden behoort bijvoorbeeld het zomer- en winterklaar maken van uw tuin maar ook periodieke werkzaamheden zoals snoeien, water geven, bemesten, bladruimen, het gazon maaien, onkruid wieden etc. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u vrijblijvend een prijsindicatie? Neem contact met ons op door te bellen naar 0187 652 484 of stuur een e-mail naar info@dewaalhoveniers.nl.

Lees meer tuintips

Scroll naar boven